2-3 lilky, podle velikosti,3 větší rajčata,250 g mozzarelly,100 ml olivového oleje,lžíce citronové šťávy, 2 prolisované stroužky česneku,sůl,čerstvě mletý pepř,svazek čerstvé bazalky,
Omyté lilky, rajčata a mozzarellu nakrájíme na plátky přibližně o síle jednoho
centimetru. Lilky pak z obou stran osolíme a necháme je na sítu asi kou, tymiánem, rozmarýnem a podobně. Česnekový olej vyměňte za
rozmarýnový nebo neochucený a zeleninu po upečení osolteMezitím si připravíme marinádu, a to tak, že smícháme olej, citronovou šťávu,
prolisovaný česnek a trochu pepře a soli.Lilky opláchneme od soli a důkladně osušíme v čisté utěrce nebo savým papírem.Potom na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi opečeme důkladně z obou stran
osušený lilek a po upečení ho potřeme připravenou česnekovou marinádou.Nakonec připravíme porce tak, že vždycky mezi dva opečené plátky lilku vložíme
plátek opepřené a marinádou zakapané mozzarelly a plátek rajčete a pro
výraznější chuť ještě posypeme lístky čerstvé bazalky. Grilovaný lilek s
mozzarellou podáváme jako večeři nejlépe s čerstvým bílým pečivem.
Žádné komentáře:
Okomentovat