Vepřové maso z kýty rozklepeme
na plát asi 30 x 30 cm (klepeme na mikroténu).Připravíme si náplň směs z mletého masa, ke kterému přidáme:
sůl, pepř, vejce, cibulku nasekanou nadrobno a česnek utřený se solí.Všechny
suroviny promícháme a na plát vepřového masa navrstvíme asi do výše 1 cm, ale
ne až do kraje, aby se směs nevytlačovala při svinování.Tenké párky poklademe
do středu plátu do řady za sebe a srolujeme. Potom celou roládu ovážeme
provázkem a na rozpáleném tuku orestujeme. Ještě chvíli podusíme ve vlastní
šťávě. Asi po půl hodině dáme do trouby a pečeme
asi 15 minut do změknutí. Před ukončením pečení přidáme bujón Maggi pro vylepšení
chuti šťávy.
Žádné komentáře:
Okomentovat