4
středně velké brambory, menší cibule, rajče, menší paprika, kyselá okurka, vejce
,strouhaný sýr, provensálské koření, sůl
Brambory
nastrouháme na hrubším struhadle a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Dáme
smažit hrubší vrstvu brambor na pánev - posolíme. Převrátíme na druhou stranu -
opět posolíme, poklademe salámem, rajčaty, paprikou, nakrájenou kyselou
okurkou, cibulí na kolečka a zalijeme rozmíchaným vejcem, přikryjeme poklicí a
necháme smažit. Až začne vonět a brambory budou zespodu upečené, zasypeme
strouhaným sýrem a dochutíme provensálským kořením. Ještě na chvíli přikryjeme
a necháme 1 minutu zapéct sýr. Podáváme s kečupem a tatarskou omáčkou nebo
jen tak. Do pokrmu lze přidat i další suroviny podle
toho, co zrovna máte doma (třeba pár koleček salámu atd.). Je to něco mezi
bramborákem a pizzou.
Žádné komentáře:
Okomentovat