kachna o váze asi 1,8 kg, 3 – 4 lžíce kmínu, sůl na
dochucení
Očištěnou kachnu opláchneme, odstraníme biskupa, mírně osolíme na povrchu i
uvnitř, okmínujeme a vložíme do pekáče. Podlijeme trochou vody a pečeme po obou
stranách dozlatova, tučnější části během pečení mírně propichujeme vidličkou,
aby se sádlo dobře vypeklo. Kachnu během pečení přeléváme výpekem, aby se méně
tučné části nevysušily. Sádlo z výpeku slijeme, výpek zalijeme trochou horké
vody, krátce provaříme a procedíme, poté do něj přidáme odlité sádlo a dobře
promícháme.
Jako příloha se k pečené kachně hodí houskové nebo bramborové knedlíky a bílé
nebo červené zelí. Vhodnou variantou mohou být vařené brambory a různé druhy
zeleninových salátů.
Žádné komentáře:
Okomentovat