8-12 spodních stehenních stehýnek, mléko, hladká
mouka, mleté chilli nebo kořenící směs s červenou paprikou, 2 vejce, pepř, sůl
Mléko nalijeme kastrolu, osolíme (asi tolik,
jako bychom solili maso) a opepříme. Do osoleného a opepřeného mléka vložíme
kuřecí stehýnka (měla by být potopená) a uložíme přes noc do lednice.Druhý den
uvedeme obsah kastrolu k varu a na mírné teplotě vaříme 15-20 minut. Mezitím
dáme vejce do misky a rozšleháme je vidličkou. Do mikrotenového sáčku nasypeme
hladkou mouku, kterou osolíme a ochutíme chilli nebo kořenící směsí - nebo
obojím (2-3 lžíce). Množství koření si namícháme podle svých zvyklostí a
uvážení, doporučuji půl lžičky "chilli" a asi 2 a půl lžíce kořenící
směsi. Přidání chilli se odvíjí od stupně pálivosti použité kořenící směsi.) Povařené
maso vyjmeme, osušíme a protřepeme v sáčku s moučnou směsí, následně obalíme ve
vajíčku a nakonec opět protřepeme v ochucené mouce. Necháme 15 minut zaschnout
a smažíme v dostatečně vysoké vrstvě rozpáleného oleje dozlatova.
Poznámka: Díky odležení a povaření v mléce je maso báječně měkoučké a šťavnaté. Do
mouky si každý může namíchat koření dle vlastní chuti - granulovaný česnek,
muškátový oříšek, pomletou sušenou cibuli, sušenou zeleninu nebo sušené bylinky
apod.
Žádné komentáře:
Okomentovat