4 menší lilky, 2 větší
červené papriky, 2 velká rajčata, 2 cibule, 3-4 stroužky česneku, svazek zelené
petrželové natě, lžička sušené máty, mletý pepř, sůl, mletá skořice a nové
koření,5 lžic olivového oleje, větší hrst černých oliv,200 g fety
Zeleninu rozkrojíme,
zbavíme semeníku a z rajčat a lilků vydlabeme dužinu. V kastrolu rozehřejeme 3
lžíce oleje a zpěníme cibulku a česnek. Přidáme dužinu z rajčat a lilků a
opékáme. Okořeníme, osolíme, přidáme olivy a prohřejeme. Nakonec vmícháme
nasekanou petrželku a sýr a směsí naplníme zeleninu. Rozložíme ji na plech
potřený zbytkem oleje, podlijeme a pečeme v rozehřáté troubě při 240 stupních
asi 30 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat