Kuřecí prsíčka bez kůže
nakrájíme na proužky a prosypeme Vegetou. Necháme chvíli odležet.Na pánvi rozpálíme olej, na to rozprostřeme
maso (neosolené, jen s Vegetou) a uděláme po jedné straně bez míchání. Pak
teprve zamícháme a doděláme. Až je maso měkké, slejeme tuk, dáme zpět na plotnu
a zalejeme šlehačkou (asi 2 mm po dně pánve), trochu necháme odpařit a přidáme
nastrouhaný sýr (asi 1 hrst na jednu porci). Necháme rozpustit tak, aby vznikla
omáčka hustoty kondenzovaného mléka.
Příloha: zeleninová rýže - uvaříme rýži běžným způsobem.
Zeleninu sterilovanou i čerstvou (paprika, pórek, ...) krátce orestujeme na
tuku, dochutíme Vegetou a promícháme s uvařenou rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat