4 vepřové řízky, 4 papričky chilli, zelená
paprika, lžička mletého černého pepře, 2 hřebíčky, 7 cl hustého bílého jogurtu,
trochu soli, 70 g tuku , špetka mleté skořice, 2 bobkové listy
Řízky opláchneme a dobře osušíme. Naklepáváme
je tupou hranou kuchyňského nože podélně a napříč, dokud nejsou ploché a měkké.
Směs: Jogurt
smícháme s rozdrcenými papričkami chilli, nasekanou zelenou paprikou, černým
pepřem, mletými hřebíčky a solí. Směs vetřeme do masa a marinujeme 5 až 6
hodin. V těžké pánvi nahřejeme tuk. Přidáme bobkové listy a skořici a na jednu
minutu snížíme co nejvíce teplotu. Pánví přitom několikrát důkladně zatřepeme.
Teplotu zvýšíme na maximum a vkládáme řízky. Rychle je opečeme po obou
stranách. Když jsou řízky hotovy a marináda vyschlá, rychle je podáváme. Sluší
jim samozřejmě zeleninová obloha a jako příloha rýže či chléb. Ozdobit a
chuťově osvěžit lze zavařenými jeřabinami.
Žádné komentáře:
Okomentovat