Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme
mletou sladkou papriku, mírně osmahneme. Přidáme sůl, kmín a nakonec na větší
kousky nakrájené houby. Podlijeme vřelou vodou, přidáme kousek masoxu a dusíme.
K houbám přidáme opečené nebo spařené sloupnuté papriky ( nemusíme loupat,
pokud nám to nevadí), nakrájené na hrubší kousky nebo plátky. Část paprik může
být pálivá. Když jsou houby a papriky měkké přidáme utřený česnek a zalijeme
kysanou smetanou do které jsme rozmíchali lžíci mouky. Ještě chvíli podusíme.
Můžeme přidat rajčatový protlak nebo kečup. Podáváme s chlebem.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
15. května 2012
Guláš s hub a paprik
5 lžící sádla, 2 větší cibule, lžička mleté sladké
papriky, sůl, kmín, talíř houbové směsi, kousek masoxu, 6 zelených paprik, , 4
stroučky česneku, 1/8 l zakysané smetany, lžíce hladké mouky, 2 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat