4 porce kapra, 80 g másla, 100 g pikantní
směsi, 150 g žampiónů, 300 g brambor, 30 g hladké mouky, citrón, 1 dl bílého
vína, olej, mletý pepř, sůl
na pikantní směs : ladkokyselá okurka, menší
cibule, zelená petržel, citronová kůra, 2 lžičky sardelové pasty, 2 lžičky
usekaných kaparů
Do porcí kapra uděláme nožem dva zářezy, do
nich vsuneme plátky citrónu, rybu osolíme a opepříme, obalíme v mouce a na
rozpáleném oleji krátce opečeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé
kostičky, osmažíme na oleji. Na velký list alobalu položíme osmažené brambory,
na ně porce kapra a pokryjeme pikantní směsí. Navrch klademe slabě nakrájené
žampióny, přilijeme víno a přidáme máslo. Alobal dobře uzavřeme a pečeme ve
vyhřáté troubě 20 až 25 minut. Příprava pikantní směsi : sladkokyselou okurku,
cibuli, 2 žampióny, zelenou petržel a kapary jemně usekáme a vše promícháme s
citronovou kůrou a sardelovou pastou.
Žádné komentáře:
Okomentovat