1,5 kg kapra, 100 g másla, 2 cibule, 3 lžíce
bílého vína, sardelová pasta, citrón, houby naložené ve sladkokyselém nálevu,
sůl, na nádivku 250 g žampiónů, 60 g másla, jikry, mlíčí, 4 vejce, žemle,
mléko, pepř, zelená petržel
Kapra osolíme, naplníme nádivkou a uzavřeme.
Pekáč vymažeme máslem, dno poklademe na kolečka nakrájenou cibulí. Vložíme
kapra, potřeme jej máslem a pečeme v mírně vyhřáté troubě. Během pečení kapra
potíráme máslem a podléváme vínem a vodou. Před dopečením potřeme sardelovou
pastou. Pečeného kapra ozdobíme plátky citrónu a houbami, podáváme s opečenými
brambory.
Příprava nádivky : žampióny drobně nakrájíme a
krátce podusíme na másle. Přidáme v mléce namočenou a lehce vymačkanou žemli a
ostatní přísady, dobře zamícháme.
Žádné komentáře:
Okomentovat