kapr, 0,5 l bílého vína, bobkový list, 5
nových koření, pepř, cibule, 2 hřebíčky, sůl, citrón, nakládaná zelenina,
vejce, aspik, 5 bílků, ocet
Kapra pokrájíme na dílky jako ke smažení.Víno
svaříme s kořením a celou cibulí. Horký nálev na maso nalijeme a necháme
marinovat do druhého dne. Pak jednotlivé porce bez obracení uvaříme, vyndáme je
na talíř a necháme vychladnout. Kůži opatrně sejmeme, maso vykostíme a umeleme.
podle chuti osolíme a okyselíme citrónovou šťávou. Na kůži klademe válečky z
rybí kašoviny, stočíme do závitků a klademe vedle sebe. Přizdobíme nakládanou
zeleninou, vejci, citrónem a zalijeme aspikem připraveným z litru rybího
vývaru, vyčištěného 5 rozšlehanými bílky a ochuceného octem a solí.
Žádné komentáře:
Okomentovat