8 kotlet (s kostí), 3 stroužky česneku, 125 ml
bílého vína, tabasco, mletý pepř, 5 lžic oleje, 250 g cibule, 250 g cukety, 250
g rajčat, 200 g taveného sýra (trojúhelníčky) tymián (čerstvý nebo lžička
sušeného), sůl
Oloupeme stroužky česneku a nasekáme je
nadrobno. Máme-li čerstvý tymián, propláchneme ho pod tekoucí vodou, otřepeme a
otrháme (sdrhneme) lístečky. Čerstvý tymián můžeme nahradit lžičkou sušeného
tymiánu.
Marináda: Bílé víno smícháme s pár kapkami tabasca, polovinou nasekaného
česneku, polovinou tymiánu, pepřem a dvěma lžícemi oleji.
Do této marinády naložíme omyté, osušené a
lehce naklepané vepřové kotlety a ponecháme je v ní minimálně jednu hodinu.
Zatím si oloupeme cibuli a nakrájíme ji na půlkolečka, očistíme si cuketu a
nakrájíme ji na tenčí plátky. Také rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Dáme
rozehřát troubu na 225 stupňů. Plech na pečení pokryjeme střídavě plátky
cukety, cibule, rajčat a posypeme zbývajícím tymiánem. Maso vyjmeme z marinády,
necháme okapat a odložíme stranou. Marinádou pak přelijeme rozloženou zeleninu
a dáme ji na 10 minut zapéct do trouby. Marinované vepřové řízky potřeme
zbývajícím olejem, rozložíme je na předpečenou zeleninu a zapékáme dalších 10
minut. Potom poklademe jednotlivé kotlety kousky taveného sýra a necháme zapéct
dalších 5 minut. Podáváme s bramborem, rýží nebo čerstvým
pečivem.
Žádné komentáře:
Okomentovat