4 porce kapra po 200 g, 2 lžíce másla, 1 dcl
bílého vína, 1 dcl husté sladké smetany, velká cibule, 2 sladkokyselé okurky, 2
lžíce rajčatového protlaku, půlka citrónu, nové koření, celý pepř, jalovec,
bobkový list, vařený žloutek, 2 lžíce
kaparů, zelená petržel, sůl
Z porcí kapra stáhneme kůži, jednotlivé porce
na hřbetu nařízneme a vložíme do nich plátek citrónu. Kapra opečeme po obou
stranách na másle, opečené porce vyjmeme a na zbylém másle po opékání podusíme
nakrájenou cibuli, okurky, usekané kapary a všechno koření. Pak zalijeme vínem,
přidáme citrónovou šťávu a vše rozdělíme na dvě poloviny. Vyjmeme koření, jednu
část zalijeme smetanou, ke druhé přidáme rajčatový protlak. Každou část zvlášť
umixujeme. Upečené porce kapra vložíme na skleněnou dělenou mísu a obě poloviny
polijeme střídavě připravenými marinádami. Červenou část ozdobíme vařeným, přes
síto protlačeným žloutkem a snítkami zelené petržele. Podáváme s tmavým
chlebem.
Žádné komentáře:
Okomentovat