4 porce kapra, 50 g cibule, 80 g másla, 1/8 l
bílého vína, 150 g žampiónů, 1/8 l smetany, kopr, cukr, citrón, hladká mouka,
sůl
Z porcí kapra odstraníme páteř, vrchní část
nařízneme a do zářezů vsuneme dílky citrónu. Osolíme a obalíme v mouce. Drobně
nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme porce ryby a dusíme za občasného
podlévání vínem. Podušené porce vyjmeme, šťávu procedíme, přidáme na plátky
nakrájené žampióny a podusíme je. Šťávu s houbami ochutíme smetanou, citrónovou
šťávou, špetkou cukru, jemně usekaným koprem a ještě krátce povaříme. Porce
kapra přelijeme omáčkou a podáváme s vařenými branbory.
Žádné komentáře:
Okomentovat