Maso i droby pokrájíme na kousky, jazyk spaříme a povrch sloupneme. Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, promícháme a smažíme tak dlouho, než se šťáva, kterou maso pustí, neodpaří. Poté vmícháme papriku, pepř a kmín, opět promícháme, aby se paprika rozpustila, zalijeme vodou (nebo masovým vývarem a za častého míchání dusíme téměř doměkka. Guláš zahustíme jíškou a maso za stálého míchání dovaříme. Nakonec vše dochutíme prolisovaným česnekem a kořením. Podáváme s kynutými knedlíky nebo čerstvým pečivem.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
22. března 2010
Vepřový zabiječkový gulaš
1 kg vepřového masa (plec, krkovička nebo libový bůček),500 g vepřových drobů (jazyk, srdce, játra, ledvinky, slezina),3 větší cibule,4 lžíce sádla,1 až 2 lžíce sladké papriky,0,5 lžičky chilli nebo pálivé papriky,1 lžička drceného kmínu,0,5 lžičky mletého pepře,2 lžíce hladké mouky,5 stroužků česneku,sůl
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat