22. března 2010

Telecí guláš

750 g telecího masa,30 g přepuštěného másla,3 velké cibule,stroužek česneku,sůl,pepř,2 lžíce sladké papriky, 1/2 lžičky majoránky a tymiánu, 125 ml bílého vína, konzervu žampionů (370 g),125 ml smetany, svazek pažitky
Maso nakrájíme na velké kostky, prudce a krátce opečeme v kastrolu na másle, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájený česnek a osmahneme. Přidáme sůl, pepř, papriku, majoránku a tymián, přilijeme víno a přikryté dusíme na mírném ohni, dokud maso nezměkne. Občas zamícháme. Houbu spolu se smetanou vmícháme do guláše a povaříme. Osolíme, opepříme a posypeme pažitkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat