Maso večer před vařením nakrájíme na kostky a necháme odležet v lednici přikryté. V den přípravy vyndáme a posypeme mletou paprikou. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli do zlatova. Přidáme rajský protlak a zasmahneme 4 - 5 minut při stálém míchání. Přidáme maso a za občasného míchání smažíme tak dlouho, dokud maso nezačne pouštět vlastní šťávu. Přidáme sójovou omáčku, worchester, kostku bujónu, promícháme, přiklopíme a dusíme doměkka asi 2 hodiny na velmi mírném ohni. V případě nekvalitního masa, které nepustí moc šťávy, přidáme trochu vývaru.Ve 2 dcl hovězího vývaru promícháme 2 slabé lžíce hladké mouky a přes sítko vlijeme do pokrmu. Promícháme, přidáme zbylý vývar nebo trochu vody (lze i červené víno). Přidáme na nudličky nakrájenou polovinu čerstvé červené papriky a na mírném ohni při občasném míchání necháme provařit 30 - 40 minut. Ke konci přidáme mletý pepř, špetku majoránky, případně přisolíme a promícháme.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
22. března 2010
Dobrý gulaš
60 dkg hovězího masa z kližky ,3 středně velké cibule, 1 malý rajský protlak, 3 lžíce sádla, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce worchesteru, 1 lžíce mleté sladké papriky, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička pepře, 1 lžička sůl, 1 kostka bujónu,3 dcl studeného hovězího vývaru
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat