27. března 2010

Slovacký gulaš s vepřovými jatry

400 g vepřového bůčku, 400 g vepřových jater, 70 g tuku, 125 g cibule, 3 stroužky česneku, 30 g rajčatového protlaku, 5 dl vody, 30 g hladké mouky, 250 g sterilovaného leča, 30 g feferonek
Bůček nakrájíme na kostky, vložíme do nakrájené a osmažené cibulky, orestujeme, přidáme kmín, sůl, otřený česnek, protlak, zalijeme polovinou vody a dusíme dopoloměkka. Přidáme nakrájená játra, podusíme, šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vodou, promícháme a dusíme doměkka. Ke konci přidáme lečo, nasekané feferonky,dochutíme a krátce povaříme.

Žádné komentáře:

Okomentovat