22. března 2010

Guláš s houbami dle myslivce

250 g předního hovězího,250 g vepřové plece,4 cibule,2 lžice oleje,2 lžice kečupu,2 lžice hladké mouky,750 ml masového vývaru,500 g hub (1/2 lišek),1 lžice másla,100 ml bílého vína,100 ml smetany,sůl,pepř,5 kuliček jalovce,2 bobkové listy,1 lžice nakládaného zeleného pepře,300 g těstovin
Nakrájíme cibuli a necháme ji na oleji zesklovatět, maso pokrájíme na kostky, přidáme k osmahlé cibulce a restujeme. Pak zaprášíme moukou a přidáme kečup, jalovec, bobkový list, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a dusíme do měkka.  Očištěné houby pečeme na pánvi, osolíme, přidáme zelený pepř, zalijeme vínem a dusíme. Když jsou měkké, přidáme je k masu a promícháme. Nakonec vmícháme smetanu a již nevaříme, podáváme s těstovinami a zdobíme petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat