22. března 2010

Paprikáš z vepřového masa

1 kg vepřové maso ,3 cibule, sůl, paprika, smetana, olej
Cibuli nakrájíme a dáme do hrnce na rozpálený olej. V momentě kdy zesklovatí přidáme papriku a mícháme aby se paprika nepřipálila a nezhořkla, po chvíli přidáme maso nakrájené na hrubé kostky, posolíme. Maso opečeme po povrchu a zalejeme vodou tak aby kousky masa stále vyčnívali nad hladinu. Za míchání vodu odvaříme až se maso skoro připálí, Pozor aby se opravdu nepřipálilo, a zaprášíme moukou, opět zalejeme a vyvaříme, teď již nezaprašujeme. Zalití a vyvaření se opakuje cca 3-4x dokud maso nezměkne. Nakonec se maso zaleje vodou více (např. 2 cm nad maso) podle toho kolik chcete mít omáčky. Pokud je vody více, tak je třeba ještě zahustit (např. moukou rozmíchanou ve vodě). Chvíli podusíme (cca 5 minut, maso by se nemělo rozvařit) a zalejeme smetanou a chvíli povaříme (asi minutu). 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat