22. března 2010

Srdiečkový guláš

0,5 kg kuřecích srdíček,lžíce cukru,0,25 - 0,5 kg cibule,sáček mleté sladké papriky,špetka chilli,dle chuti mletý pepř a majoránku,lžičku drceného kmínu,nepatrné množství mleté skořice,10-15 dkg sádla,1 hrnek chlebové strouhánky a sůl
Rozpusťte sádlo a přidej cukr. Intenzivně míchejte, až cukr úplně zhnědne. Nasypte papriku a okamžitě jak zpění (cca 2-3 vteřiny) vsypte asi polovinu na drobno nakrájené cibule. Po chvilce přidáme na čtvrtky nakrájená srdíčka, sůl a koření. krátce orestujeme a podlejeme kuřecím vývarem, nebo vodou. Až maso změkne, přidáme zbytek cibule nakrájené na kolečka a zahustíme chlebovou strouhánkou. Krátce povaříme a podáváme s kynutým knedlíkem, chlebem , rohlíkem, nebo s něčím jiným. Místo kuřecích srdíček lze s úspěchem použít i drůbeží žaludky.

Žádné komentáře:

Okomentovat