Očištěného, vykuchaného a omytého kapra osušíme, osolíme, okořeníme mletým černým pepřem, naplníme částí kysaného zelí a částí očištěných pokrájených jablek zbavených jádřinců a zašijeme. Takto připraveného kapra přendáme na chladné místo nebo do chladničky a necháme 1 hodinu odležet. Pekáč vymastíme sádlem, dno poklademe zbylým pokrájeným kysaným zelím, přidáme nové koření, bobkový list, zbylá očištěná pokrájená jablka zbavená jádřinců, posypeme nadrobno nakrájenou očištěnou cibulí a podle chuti osolíme. Na zelný základ narovnáme odleženého naplněného kapra, posypeme mletou červenou paprikou, obložíme na plátky nakrájenou prorostlou oravskou slaninou, podlijeme trochou vody a vložíme do vyhřáté trouby. Během pečení kapra potíráme vypečenou šťávou a podléváme. Upečeme doměkka.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
29. března 2010
Kapr na kysaném zelí
1 kapr, sůl, mletý černý pepř, 800 g kysaného zelí, 4 jablka, sádlo, 5 zrníček nového koření,1 cibule, mletá červená paprika, 100 g prorostlé oravské slaniny, zelená petrželová nať
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat