Omytého a očištěného kapra rozporcujeme, osušíme, osolíme, okořeníme mletým černým pepřem, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v hladké mouce. Na rozehřátém rostlinném oleji opečeme po obou stranách dorůžova. Opečené porce kapra odložíme na teplé místo. Ve vypečeném tuku zpěníme nadrobno nasekanou očištěnou cibuli. Přidáme bobkové listy, kečup, vývar z masoxu, červené víno, nové koření a dusíme 10 minut. přecedíme, vložíme porce opečeného kapra, omytý citron nakrájený na kolečka a na mírném ohni dusíme ještě 10 minut. Podáváme posypané jemně rozsekanou zelenou petrželovou natí.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
29. března 2010
Kapr na červeném víně po jičinský
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat