Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka. Do hrnce dáme olivový olej,přidáme cibuli,osolíme a opepříme a na mírném ohni dusíme až cibule změkne. Cibule nesmí ztmavnout. V mističce dobře rozmícháme kozí sýr s lučinou a na malé kousky nakrájenými olivami.Deset plátků listového těsta potřeme rozšlehaným vejcem,ze zbývajících deseti plátků vykrojíme skleničkou střed,tak aby zbyl alespoń 1cm silný okraj. Na každý potřený plátek přilepíme vykrojený čtverec těsta,koláče potřeme vajcem a posipeme kmínem.
Do každého koláčku dáme podušenou cibuli,k ní přidáme ochucený sýr a posypeme nakrájenými rajčaty a olivami. Koláčky pečeme v předem vyhřáté troubě na Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
25. února 2010
Slané koláčky
2 x 450 g plátkového listového těsta,5 velkých cibulí, 2 lžíce olivového oleje, 75 g kozího sýra,4 malé lučiny 62 g, 70 g černých oliv,2 rajčata, kmín, černý pepř, 1 vejce,1 lžíce nakrájené máty, sůl
190°C dozlatova. Upečené koláčky ozdobíme lístky oregána
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat