Gulášová šťáva : 50 g tuku, 100 g cibule, 25 g hladké mouky, 10 g mleté papriky, 3 dl vývaru nebo vody, 20 g kečupu, stroužek česneku, sůl, pepř, kmín, majoránka
Příprava gulášové šťávy: Na tuku orestujeme nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou a mletou paprikou, zarestujeme, zalijeme vývarem, promícháme, přidáme kečup,utřený česnek, sůl, pepř, kmín, majoránku a vše dobře provaříme.
Vepřové maso nakrájíme na kostky, či nudličky, osolíme, opepříme, poprášíme špetkou grilovacího koření a na horkém oleji orestujeme. Přidáme nakrájené žampiony, na kolečka nakrájené párky, orestujeme, vložíme sterilované lečo, trochu prohřejeme, zalijeme předem přípravenou gulášovou šťávou a vše chvíli povaříme. Příloha : rýže, vařené brambory, bramborový knedlík, chléb, bílé a celozrnné pečivo.
Žádné komentáře:
Okomentovat