Brambory povařte v lehce osolené vroucí vodě asi 10 min. Důkladně sceďte a dosušte papírovými ručníky. Dejte stranou.Smíchejte smetanu a švýcarský sýr ve velké míse. Vmíchejte kájenský pepř a podle chuti osolte a opepřete.Ušlehejte z bílků tuhý sníh a jemně vmíchejte do smetanové sýrové směsi.Přidejte vařené brambory a důkladně je ve směsi obalte.Rozehřejte olej va fritovacím hrnci na 180 stupnů C ( kostka chleba v něm do třiceti vteřin zhnědne). vytahujte brambory ze sýrové směsi a vkládejte je do rozpáleného oleje. Smažte 3-4 minuty, dokud brambory nezhnědnou.Brambory vkládejte do předehřáté mísy. ozdobte je petrželkou a struhaným sýrem a okamžitě podávejte.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
22. února 2010
Nadýchané syrové brambory
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat