Polovinu sáčku ovesných vloček nasypeme do hrnce (nejlépe teflonového nebo s jiným nepřilnavým povrchem), zalijeme cca 3/4 l polotučného mléka (hladina mléka musí být jednoznačně nad vločkami), přidáme špětku soli a polévkovou lžíci cukru. Vše zamícháme a necháme nejméně 2 hodiny odležet, až vločky nabydou /nejlepší je nechat je přes noc, když je chceme připravit/ Dle ročního období nebo možností a libosti si připravíme ovoce, které bychom rádi měli součástí kaše. Tvrdé ovoce (oloupané a na drobno nakrájené jablko apod.)můžeme dát ještě před vařením do směsi vloček s mlékem. Měkčí ovoce (dílky nakrájeného pomeranče, mandarinky nebo meruňky či broskve)přidáváme v průběhu vaření a nejměkčí až úplně nakonec vaření nebo až po úplném uvaření (banán, jahody). Ovesnou kaši vaříme za neustálého míchání na mírném ohni tak, až její konzistence je tzv. polotekutá až polotuhá. Nesmí být řídká! Dle druhu ovoce jej přidáme buď na začátku, v průběhu nebo nakonec vaření. Spolu s vypnutím ohřevu vmícháme do kaše jeden vaječný žloudek. Horkou kaši naléváme přímo nebo sběračkou na připravené talíře. Jednotlivé porce posypeme skořicí, grankem (nebo podobným přípravkem) ozdobíme trochou marmelády (dle možností a chuti), případně dalším ovocem a dle potřeby ještě rozpuštěným máslem
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
22. února 2010
Ovesná kaše
1/2 sáčku ovesných vloček,3/4 l polotučného mléka,špetka soli,polévková lžíce cukru,ovoce (1 jablko nebo 1 banán atd.),1 vaječný žloudek,skořice a granko (nebo podobný kakaový slazený granulát)na posypání kaše,marmeláda na finální ozdobení a případně máslo
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat