Do vepřového masa uděláme ostrým nožem vějířovitě podélně (po vláknu) asi 2 zářezy. Očistíme pórek i mrkev a rozpůlíme je. Do každého zářezu vložíme kousek póru nebo mrkve a proužek slaniny. Celý špalek prošpikovaného masa můžeme svázat nití a nakonec opepříme a osolíme. Očištěnou cibuli pokrájíme nahrubo, osmahneme na oleji, přidáme maso a opečeme ze všech stran. Přidáme zbylý pórek a podlijeme vývarem. Za občasného polévání vypečenou šťávou a podlévání vývarem nebo horkou vodou upečeme do měkka.. Měkké maso vyjmeme, zeleninu propasírujeme, omáčku zjemníme šlehačkou a dochutíme hořčicí. Maso pokrájíme na plátky, které vypadají hezky barevně a podáváme je s dušenou rýží nebo opékanými brambory, přelijeme je vypečenou šťávou a doplníme zeleninovou oblohou.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
2. března 2010
Vynikající vepřové pečené
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat