Oloupeme brambory a nakrájíme na kolečka, dáme rozpustit tuk, kterým vymastíme pekáč (skleněný nebo smaltovaný). Poté do pekáčku poklademe na dno kolečka brambor, osolíme, opodravkujeme, poklademe slaninu a kolečka cibule (já cibuli nejím a proto ji krájím na silnější kolečka, aby se po upečení dala lehce vyjmout - při pečení je ovšem velmi důležitá). Na cibuli dáme plátky masa ( rozklepané, osolené, opodravkované, obalené v mouce a vajíčku. Potom opakujeme postup a vrstvíme jednotlivé vrstvy. Postupně proléváme rozehřátým tukem. Úplně na vrch dáme anlickou slaninu, která se krásně opeče. Dáme zapéct do předehřáté trouby asi na 140 stupňů. Pečeme asi 1 hodinu, dle počtu vrstev 1 déle.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
2. března 2010
Brambory s krkovici
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat