2. března 2010

Čínské jarní závitky

400 g vepřového masa, 2 cibule,3 stroužky česneku,1 hrst černých čínských hub,1 hrst skleněných nudlí,3 mrkve,1 vejce,1 lžička soli,1,5 lžičky cukru,0,5 lžičky pepře,1 lžička glutamanu sodného,rýžový papír -20 cm kolečka,sklenka piva,olej na fritování,1 lžíce vody,1,5 lžičky cukru,0,5 lžičky feferonkové pasty,1 lžička sojové omáčky, (sepiová nebo rybí ),hlávkový nebo ledový salát
Náplň: houby namočit do vody 15 min, nudle nastříhat(2-3cm)a namočit do vody 15 min, mrkve nastrouhat na hrubo a přidat do namletého masa, přimíchat nudle, z hub vyřezat tuhé středy, nakrájet na jemno a přimíchat do masa, vmíchat vejce a všechno koření. Závitky: Pivem v talíři protáhnout 1 rýžový papír, položit na mokrou utěrku., ca 0,5 - 1 lžíci náplně umístit do 1. 1/4 papíru a vytvarovat do podlouhlé šišky, překrýt kratším koncem papíru a stejně tak z leva a z prava, vznilý zámotek zarolovat až na konec vzniklého proužku  - závitky jsou ca 2 x 9 cm velké, frituje se do zlatava v rozpáleném oleji Nálev: 1 lžíce vody, 1,5 lžičky cukru, 0,5 lžičky feferonkové pasty a 1 lžička sojové omáčky (sepiová nebo rybí je lepší)se rozmíchají v malé servírovací misce Konzumace:Závitek se zaroluje do listu salátu a namáčí v misce s nálevom.

Žádné komentáře:

Okomentovat