2 balíčky piškotů, 1/2 tvarohu, 4 dl mléka, 2 vejce, 250 g másla ( Perla), 2 balíčky vanilkového cukru, 2 dl cukru moučky, 4 lžíce rumu, 10 g světlé želatiny (vrchovatá polévková lžíce), lžíce kakaa, ovoce (jahody, ananas, meruňky, broskve), šlehačka na ozdobu
Želatinu namočíme na noc do 2 dl
mléka. Druhý den přidáme 2 dl horkého mléka a želatinu rozmícháme v mixéru.
Přidáme cukr, vanilkový cukr, rum, vejce a střídavě po lžících tvaroh a změklý
tuk. Vše dobře vyšleháme. Tvarohový krém rozdělíme na tři části. Větší dortovou
formu vyložíme mikroténovou fólií. Na dno narovnáme těsně vedle sebe piškoty a
zalijeme prvním dílem tvarohového krému. Navrch rozložíme ovoce a zalijeme
druhým dílem krému. Opět položíme vrstvu piškotů a ovoce a zalijeme zbytkem
krému, do kterého jsme jemně zamíchali kakao. Takto připravený dort dámě do
chladničky. Ozdobíme šlehačkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat