2 balíčky piškotů, ananasový kompot, 3 lžíce rumu, 80 g cukru, 3 žloutky,
šlehačka, světlá želatina v sáčku
Šťávu z ananasového kompotu smícháme s rumem.
Připravíme si dortovou formu, kterou vyložíme alobalem. Piškoty si rozdělíme na
tři hromádky. Žloutky utřeme s cukrem do pěny a pak do krému vmícháme polovinu
dobře ušlehané šlehačky. Přidáme želatinu připravenou podle návodu na balíčku.
Na dno dortové formy dáme 1 vrstvu piškotů, které pokapeme rumovou šťávou.
Polovinou krému překryjeme piškoty a navrch položíme polovinu ananasu. Postup
zopakujeme - poslední vrstvu tvoří piškoty. Hotový dort dáme nejméně na 2
hodiny do chladničky. Před podáváním ozdob zbylou šlehačkou, případně kousky
kiwi.
Žádné komentáře:
Okomentovat