Upečeme roládu: Ušleháme 4 bílky, do nich
pomalu zašleháme 4 žloutky, 4 lžíce cukru a nakonec zlehka 3 lžíce polohrubé
mouky a lžíci prosetého kakaa. Pečeme na pečicím papíru cca 10 minut na 180 stupňů.
Ještě teplé zarolujeme, po vychladnutí promažeme marmeládou a nakrájíme na
plátky. Mísu vyložíme potravinovou folií a na dno a boky naskládáme plátky
rolády.
Krém: 2 šlehačky, 2 zakysané smetany, 1/2
instantního pudinku bez vaření Olé dr. Oetker, 1 vanilkový cukr, 100 g moučkového cukru,
citron dle chuti, 6 plátků želatiny dr. Oetker, oloupané nektarinky – 5 ks
(spaříme horkou vodou a oloupeme, kousky prosladíme 1 vanilkovým cukrem a
necháme okapat). Šlehačky ušleháme s instantním pudinkem (asi 100 ml si necháme
na rozpuštění želatiny), přidáme cukr, spojíme se zakysanými smetanami,
ochutíme citronem a vmícháme želatinu rozpuštěnou v odložené šlehačce. Nalijeme
do mísy na rolády, prokládáme nektarinkami. Pokud zbyla roláda, vyskládáme ji
navrch, možno kombinovat i s piškoty. Důkladně vychladíme, aby náplň ztuhla
(nejlépe přes noc).
Žádné komentáře:
Okomentovat