4 porce
králíka,hlavička česneku,2 mladé cibulky,pár snítek rozmarýny,sůl,mletý pepř,4 lžíce oleje,100 g slaniny (špeku),100 ml bílého suchého vína,lžíce másla,trochu vody nebo vývaru na podlití
Porce
králíka odblaníme, omyjeme a prošpikujeme slaninou. Polovinu oleje smícháme s
bílým vínem, 3 stroužky česneku utřeného se solí a polovinou usekané rozmarýny. Vložíme do porcelánové mísy, potřeme olejovou směsí a přidáme zbylé celé
stroužky česneku a rozpůlené cibulky. Přikryjeme a necháme marinovat. V kastrole rozpálíme olej, osmahneme na něm ze
všech stran porce králíka, přidáme marinádu a posypeme rozmarýnou. Přidáme máslo, podlijeme a pečeme pod poklicí do změknutí. Na závěr krátce
dopečeme bez poklice
Žádné komentáře:
Okomentovat