větší ledový salát nebo
jiný oblíbený listový salát,svazek lahůdkových cibulek,4 papriky, barevné,4 větší rajčata, menší salátová okurka,250 g konzervovaného tuňáka ve vlastní šťávě,20 černých oliv,4 řezy sardelek,čerstvá snítka tymiánu
na zálivku : 6 lžic olivového oleje,1-2 lžičky dijonské hořčice,3-4 lžíce vinného octa,sůl,čerstvě mletý pepř,stroužek česneku, utřeného
Salát
omyjeme, listy osušíme, natrháme a vložíme do větší, nejlépe skleněné mísy.
Zeleninu omyjeme, očistíme, nakrájíme a s kousky tuňáka bez nálevu, řezy
sardelek a celými vypeckovanými olivami přidáme do mísy. V
misce smícháme ocet, sůl, mletý pepř, hořčici a utřený česnek a postupně
zašleháme olej, prošleháváme, dokud se všechny suroviny nespojí. Salát
v míse pokapeme zálivkou a lehce promícháme. Nakonec posypeme lístky čerstvého
tymiánu.
Žádné komentáře:
Okomentovat