0,5
kg pangasius (nebo jiné vykostěné ryby), 6 středních brambor, 2 mrkve, 1/2
většího pórku, 2 kysané smetany, pažitka (nakrájená menší hrst), kopr (taky
nakrájená menší hrst), 20 dkg tvrdého sýra, koření na ryby, kmín, sůl, pepř,
máslo na vymazání formy
Pekáč vymažeme máslem, naskládáme na kolečka
nakrájené brambory, osolíme a okmínujeme. Na pánvi na másle opražíme
nastrouhanou mrkev s pórkem. Tuto směs naložíme na brambory. Pangasius posypeme
kořením na ryby, kmínem a položíme na směs mrkve s pórkem do pekáče. Dáme
zapéct na 15 minut na 200 stupňů. Mezi tím si připravíme omáčku ze 2 kysaných
smetan, kopru a pažitky (jde použít jakákoliv bylinka - např. petržel,
bazalka), trochu soli a pepře. Nastrouháme si sýr. Po 15 minutách navršíme na
rybu omáčku a zasypeme sýrem. Pečeme cca 40 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat