balíček mraženého listového těsta (cca 300 g),1 kg omyté růžičkové kapusty,500 ml AlnaturA zeleninového vývaru, pórek,stroužek česneku,malý lusk červené chilli papričky,2 lžíce olivového oleje,0,5 lžičky AlnaturaA kmínu,,0,5 lžičky majoránky, 2 vejce,100 g kysané smetany, mořskou sůl,mletý pepř,80 g tvrdého sýra,50 g nasekaných vlašských ořechů
Nejprve rozmrazíme listové těsto. Okraje potřeme vodou a položíme přes sebe. Lehce vyválíme, aby vznikl čtverec o hraně cca 32 cm. Okraje otvírací dortové formy (o průměru 26 cm) vtlačíme do těsta. Vykrojíme plát těsta, o 3 cm větší než je forma a formu jím vyložíme. Formu nemusíme vymašťovat, protože listové těsto obsahuje dost tuku a nepřilepí se.Pečící troubu předehřejeme na 200 ˚C. Růžičkovou kapustu omyjeme, očistíme a povaříme v zeleninovém vývaru. 100 ml vývaru si ponecháme stranou.Pórek opláchneme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Najemno nasekáme česnek. Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme pórek a česnek a podusíme. Přimícháme růžičkovou kapustu, kmín, majoránku a zeleninovou směs rozložíme na listové těsto.Ušleháme vejce, kysanou smetanu, na kostičky nakrájený sýr a vývar, který jsme si odlili stranou. Ochutíme solí a pepřem a nalijeme na zeleninu. Posypeme nasekanými ořechy. Slaný dort pečeme v rozpálené troubě asi 40 minut a ještě horký podáváme.
Žádné komentáře:
Okomentovat