Na trošce oleje zpěníme cibuli a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu,kterou vyškvaříme do zlatova. Vlijeme 1 litr mléka, osolíme a přivedeme k varu. Pak přidáváme dětskou krupičku tak, až připravíme kaši (hustotu kaše každý dle své chuti). Po zahuštění odstavíme a do kaše vlejem 6 rozšlehaných vajec. Znovu dáme na plotnu a povaříme. Dle chuti dosolit. Po dokončení bohatě posypeme najemno nasekanou pažitkou. Výborné za tepla i studena s křupavým čerstvým chlebem.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
27. ledna 2017
Varmuža-recept
litr mléka, cibule, olej, slanina, dětská krupička, 6 vajíček, pažitka, sůl
Na trošce oleje zpěníme cibuli a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu,kterou vyškvaříme do zlatova. Vlijeme 1 litr mléka, osolíme a přivedeme k varu. Pak přidáváme dětskou krupičku tak, až připravíme kaši (hustotu kaše každý dle své chuti). Po zahuštění odstavíme a do kaše vlejem 6 rozšlehaných vajec. Znovu dáme na plotnu a povaříme. Dle chuti dosolit. Po dokončení bohatě posypeme najemno nasekanou pažitkou. Výborné za tepla i studena s křupavým čerstvým chlebem.
Na trošce oleje zpěníme cibuli a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu,kterou vyškvaříme do zlatova. Vlijeme 1 litr mléka, osolíme a přivedeme k varu. Pak přidáváme dětskou krupičku tak, až připravíme kaši (hustotu kaše každý dle své chuti). Po zahuštění odstavíme a do kaše vlejem 6 rozšlehaných vajec. Znovu dáme na plotnu a povaříme. Dle chuti dosolit. Po dokončení bohatě posypeme najemno nasekanou pažitkou. Výborné za tepla i studena s křupavým čerstvým chlebem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat