Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě s kmínem a česnekem. Většinu vody scedíme, ve zbylé vymícháme brambory na kaši, přidáme zvlášť opraženou mouku rozmíchanou s máslem, octem, solí a novým kořením. Znovu vymícháme nebo našleháme a necháme pod pokličkou v troubě asi 20 minut "dojít".
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
28. ledna 2017
Slovácká kocmrnda
1000 g brambor, 2 stroužky česneku, kmín, 40 g másla, 30 g hladké mouky,trochu octa, mleté nové koření
Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě s kmínem a česnekem. Většinu vody scedíme, ve zbylé vymícháme brambory na kaši, přidáme zvlášť opraženou mouku rozmíchanou s máslem, octem, solí a novým kořením. Znovu vymícháme nebo našleháme a necháme pod pokličkou v troubě asi 20 minut "dojít".
Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě s kmínem a česnekem. Většinu vody scedíme, ve zbylé vymícháme brambory na kaši, přidáme zvlášť opraženou mouku rozmíchanou s máslem, octem, solí a novým kořením. Znovu vymícháme nebo našleháme a necháme pod pokličkou v troubě asi 20 minut "dojít".
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat