Do kotlíku nebo papiňáku naskládáme listy zelí, dáme na ně kostičky slaniny, kolečka brambor, osolíme, opepříme, posypeme bazalkou, přidáme plátky česneku, proužky cibule, proužky papriky a proužky klobásy. Vrstvy opakujeme, až je nádoba plná a podlijeme vývarem. Pak ji přiklopíme poklicí, v kotlíku zatížíme plochým umytým kamenem a papińák uzavřeme. Dáme na mírný oheň za půl hodiny je to hotové.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
28. ledna 2017
Mexický kotlík
1/2 menšího zelí, 1/2 kg brambor, 15 dkg slaniny, 1/4 kg klobásy, 5 stroužků česneku, 2 velké cibule, 2 zelené papriky, sůl, pepř, bazalka, vývar z masoxu
Do kotlíku nebo papiňáku naskládáme listy zelí, dáme na ně kostičky slaniny, kolečka brambor, osolíme, opepříme, posypeme bazalkou, přidáme plátky česneku, proužky cibule, proužky papriky a proužky klobásy. Vrstvy opakujeme, až je nádoba plná a podlijeme vývarem. Pak ji přiklopíme poklicí, v kotlíku zatížíme plochým umytým kamenem a papińák uzavřeme. Dáme na mírný oheň za půl hodiny je to hotové.
Do kotlíku nebo papiňáku naskládáme listy zelí, dáme na ně kostičky slaniny, kolečka brambor, osolíme, opepříme, posypeme bazalkou, přidáme plátky česneku, proužky cibule, proužky papriky a proužky klobásy. Vrstvy opakujeme, až je nádoba plná a podlijeme vývarem. Pak ji přiklopíme poklicí, v kotlíku zatížíme plochým umytým kamenem a papińák uzavřeme. Dáme na mírný oheň za půl hodiny je to hotové.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat