Oloupany, oprany a na spalicky nakrajeny chrest dame do vrouci vody a uvarime domekka. Mezitim si z masa a mouky pripravime jisku. Rozredime ji prochladlym vyvarem s chrestu, dobre promichame a povarime dalsich 20 minut. Polevku podle chuti osolime, opeprime a zalijeme smetanou s rozslehanym zloutkem. Nakonec do hotove polevky vlozime uvareny chrest, jeste chvili prohrejeme, ale jiz dal nevarime. Ozdobime listky bazalky.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
28. ledna 2017
Krémová polévka s chřestem
200 g cerstveho krestu, 2 lzice masla, 2 lzice hladke mouky, 1/4 l sladke smetany, 1 zloutek, sul, bily pepr, 1,4 l vody
Oloupany, oprany a na spalicky nakrajeny chrest dame do vrouci vody a uvarime domekka. Mezitim si z masa a mouky pripravime jisku. Rozredime ji prochladlym vyvarem s chrestu, dobre promichame a povarime dalsich 20 minut. Polevku podle chuti osolime, opeprime a zalijeme smetanou s rozslehanym zloutkem. Nakonec do hotove polevky vlozime uvareny chrest, jeste chvili prohrejeme, ale jiz dal nevarime. Ozdobime listky bazalky.
Oloupany, oprany a na spalicky nakrajeny chrest dame do vrouci vody a uvarime domekka. Mezitim si z masa a mouky pripravime jisku. Rozredime ji prochladlym vyvarem s chrestu, dobre promichame a povarime dalsich 20 minut. Polevku podle chuti osolime, opeprime a zalijeme smetanou s rozslehanym zloutkem. Nakonec do hotove polevky vlozime uvareny chrest, jeste chvili prohrejeme, ale jiz dal nevarime. Ozdobime listky bazalky.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat