Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
14. července 2016
Sušené švestky
Pěkně zralé švestky spaříme a oloupeme. Na kg švestek dáme ¼ l vody a 200 g cukru. Oloupané švestky v roztoku namočíme a necháme odkapat. Sušíme na lísce podložené alobalem v otevřené troubě. Na lísku položíme pergamenovým papír a švestky na něj klademe vzhůru otvorem po stopce. Když zaschnou, vytlačíme z nich opatrně pecky, dnem skleničky je na prkénku zploštíme a potom dosušíme. Odkládáme je do krabičky a každou vrstvu proložíme papírem. Jestliže sušíme švestky neloupané, můžeme pecky po vytlačení nahradit mandlí nebo půlkou ořechu.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat