Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
14. července 2016
Hruškový kompot
Zralé, ale ne příliš měkké hrušky lahodné chuti oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, vykrojíme jádřince a hned klademe do vody okyselené citrónovou šťávou, aby zůstali pěkně bílé. Rovnáme je do připravených sklenic, zalijeme roztokem z l vody a 300 g cukru. Do cukrového roztoku přidáme podle chuti citrónovou šťávu, aby i po sterilaci zůstaly hrušky pěkně bílé. Sterilujeme 25 minut při 90° C.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat