15. července 2016

Špízky s ostrou omáčkou

4 řízky z kuřecích prsíček, 2 stroužky česneku, sul, špetku chilli, lžičku cukru, cibuli, červenou paprikou, zelenou chilli papričku, 2 lžíce oleje, sklenici mexické omáčky, konzervu červených fazolí ve slaném nálevu, 200 g mražené kukuřice, 8 sterilovaných kukuřičných klásku, červenou chilli papričku, olej na smažení
Česnak utřeme se špetkou soli, s chilli kořením a cukrem. Kuřecí řízky omyjeme, osušíme a zlehka naklepeme. Každý rozřízneme podélně na 2 proužky. Kousky masa potřeme česnekovou pastou a necháme hodinu odležet. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Červenou papriku spolu se zelenou chilli papričkou očistíme a pokrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm nejprve cibuli. Pak přidáme papriku s chilli papričkou a teké je osmahneme. Přilijeme mexickou omáčkou ze sklenice, přidáme scezené fazole a rozmraženou kukuřici a vše krátce povaříme. Proužky kuřecího masa napícháme s kukuřičkami a kousky červené chilli papričky a na navlhčené dřevěné špejle. Špízy nejprve ze všech stran opečeme na rozehřátém oleji na pánvičce. Poté je přendáme do pekáčku a v troubě při teplotě 170 stupňu necháme 10 minut dojít.

Žádné komentáře:

Okomentovat