Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
14. července 2016
Broskvový kompot
Zralé, ale tvrdé broskve ponoříme na 1 – 2 minuty do vařící vody, oloupeme je a rozpůlíme. Ovoce vkládáme do studené vody s přidáním citrónové šťávy, aby nezhnědlo. Když máme broskve připravené na zavařování, vybereme je z vody, necháme odkapat a vkládáme je do suchých, čistých zavařovacích sklenic. Zalijeme cukrovým roztokem (400 g cukru na l vody) a sterilujeme 20 minut při 85° C.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat