Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
14. července 2016
Jahody ve vlastní šťáve
Na 3 – 4 očištěných jahod si připravíme nálev z l vody a 1,5 kg cukru. Jahody dokonale umyjeme ještě neodstopkované, abychom z nich nevyluhovali šťávu. Potom je odstopkujeme, necháme odkapat a nalijeme na ně vařící cukrový roztok. V něm necháme jahody 10 až 12 hodin, nejlépe přes noc. Jahody pustí vlastní šťávu a zmenší se. Takto připravené jahody vybereme dřevěnou lžicí do dokonale vydezinfikovaných sklenic, plníme je do výše 3 – 4 cm shora. Roztok nalijeme na jahodový tak, aby byl 3 – 4 cm od vrchní vrstvy jahod. Sklenice uzavřeme suchými, vyvařenými víčky a sterilujeme 15 – 20 minut při 75° C. Sklenice necháme v hrnci do úplného vychladnutí.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat