Na polovině sádla do růžova osmažíme kolečka cibule, která pak zaprášíme mletou paprikou. Přidáme kostky hovězího masa, osolíme, opepříme a necháme dusit ve vlastní šťávě. Když je poloměkké, přidáme kostky vepřového masa. Trochu podlijeme horkou vodou a dusíme, až je obojí maso téměř měkké. Ze zbývajícího sádla a mouky uděláme jíšku, kterou guláš zahustíme. Pak ho znovu provaříme a přidáme lečo. Ochutíme červeným vínem, podle chuti připepříme a dosolíme. Podáváme s brambory nebo dušenou rýží.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
11. března 2010
Jihočeský guláš
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat