Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
2. července 2012
Talíř plný vitaminů
Do vřelé vody (2 I) dáme kousek libečku,1 až 2 listy mangoldu (dle velikosti),4 až 6 listů novozéianského špenátu,2 kousky natě cibule (množilky), list hlávkového salátu (červeného - když je); necháme přejít varem. Natě vyndáme, dáme 2 lžíce zmrazené zeleniny (může však být i „mochovská či jarní směs"). Když zelenina již měkne, dáme zavářku. Osolíme, přidáme trochu muškátového květu, zázvoru. Nakonec pažitku, zelenou petrželku. Jakou zavářku? Nejlepší je kapání z 1 vejce,nebo jen dietní, nasucho opražená krupice, či nudličky. Když budeme tuto polévku dělat z vývaru z kostí, pak dáme osmaženou housku, nebo různé knedlíčky.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat