6. července 2012

Polévka z tresčích jater

krabička tresčích jater, větší cibule,3 hrstky krupice, vývar ze 2 mrkví a 2 petrželí (lze v případě časové tísně nahradit kostkou zeleninového bujónu nebo 2 lžičkami vegety), koření: bobkový list, libeček,pepř, muškátový oříšek, nové koření,zelená petrželka, sůl
Na oleji z tresčích jater (případně doplněném troškou rostlinného oleje, aby bylo pokryté dno kastrolu) zpěníme nahrubo nasekanou cibuli, přidáme tresčí játra, lehce osmahneme a zalijeme horkým zeleninovým vývarem nebo vodou s polévkovým kořením. Přidáme špetku libečku, pepře, 2 bobkové listy, na špičku nože umletého nového koření a čtyřikrát strouhneme muškátového oříšku. Jakmile začne polévka vřít, zavaříme za stálého míchání 3 hrstkami krupice a podle chuti osolíme.Vaříme 10 minut - a je hotovo. Máme-li vyvařenou zeleninu, můžeme vykrájet ozdobným tvořítkem z mrkve na talíře vánoční hvězdičky. Přizdobíme zelenou petrželkou, která i o Vánocích jistě nechybí v mrazáku. 

Žádné komentáře:

Okomentovat